donderdag 18 augustus 2011

Chinese tomatensoep

Smakelijck is verhuisd. Het recept vind je hier: http://www.smakelijck.nl/blog/chinese-tomatensoep/

24 opmerkingen:

  1. Ha,

    Gebuik jij die grote of die kleine blikjes tomatenpuree?

    Hartekije groeten,

    Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, dit recept is met kleine blikjes bedoeld. Ik gebruik nu altijd potjes tomatenpuree van de natuurwinkel. Dat is ong. de hoeveelheid van 2 a 3 blikjes denk ik.

      Groetjes, Williene

      Verwijderen
    2. Ha Williene,

      Heb je chinese tomatensoep gemaakt!
      Heerlijk is het!
      Een andere vraag: Heb je pizza ook gemaakt(ook heerlijk) nu zoek ik nog enummervrije bakpoeder. Is wijnsteenbakpoeder goed en moet ik dan dezelfde hoeveelheid gebruiken?

      Hartelijke groeten,

      Ans

      Verwijderen
    3. Hoi Ans,

      Dankjewel! Voor bakpoeder gebruik ik wijnsteenzuur bakpoeder. Te koop bij de natuurwinkel. Hierin zit een groen E-nummer. Hiervan gebruik je ongeveer 1 theelepel op 100 gr. meel.

      Succes!

      Groetjes, Williene

      Verwijderen
  2. Hoi williene,
    Ik wil je chinese tomatensoep proberen maar kan ik de bruine suiker gewoon weglaten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mwah, dan zou ik wat rietsuiker gebruiken. Of biologische bruine basterdsuiker, of palmsuiker :-)

      Succes,

      Groetjes, WIlliene

      Verwijderen
  3. Hoi

    Mag ik vragen waar jij de gembersiroop haalt?

    Hier in de winkel alleen met veel e-nummers.
    Kan ik ook iets anders ipv gembersiroop gebruiken?

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi,

      Ik gebruik gembersiroop van Yakso uit de natuurwinkel. Hier bij Plus verkopen ze 'm ook. Het zorgt wel voor die typisch zoete smaak in je soep, dus ik zou 'm niet graag vervangen.

      Hopelijk kun je 'n e-vrije versie vinden.

      Succes!

      Groetjes, Williene

      Verwijderen
  4. Hoi,

    Gisteren de chinese tomatensoep op.
    Hij is echt super en lekkerder dan bij de WOK.
    Heb jij misschien ook een recept voor BABAI KETJAP?
    Ik heb een dochter die dit heerlijk vindt maar weet niet hoe ik die e nummer vrij moet maken.

    Groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk Jolanda, dat de soep is gelukt! Ik heb zo geen recept liggen voor babi ketjap, of bedoel je babi pangang? Dat recept staat hier op de site.

      Ik ga voor je op zoek en als het is gelukt zie je het recept vanzelf verschijnen ;-) Maar er liggen meer aanvragen te wachten, haha!

      Groetjes, Williene

      Verwijderen
  5. Vandaag voor de tweede keer de soep gemaakt, heerlijk. Ook de sat'esaus met kip vandaag geprobeerd, we hebben ervan genoten, eindelijk zonder E nummers!! Ga zo door met zulke heerlijke recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook bij dit recept vroeg ik me af welk suiker je bedoelt als je het hebt over
    2 el suiker
    1 el bruine suiker
    Ik wil natuurlijk de meest gezonde variant gebruiken ;-).
    groetjes, Deborah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Deborah,

      Ook dit recept is nog in de tijd dat ik kookte zonder E-nummers maar wel met suiker. Ik vervang de suiker nu door 1 el palmsuiker. Als je 'm dan nog niet zoet genoeg vindt kun je altijd nog 1 el palmsuiker toevoegen.

      Succes!

      Verwijderen
  7. Mmm, wat een lekker soepje. Heel eenvoudig. Ga ik vaker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk zeg! Fijn dat het lekker was en in de smaak viel!

      Verwijderen
  8. Voor hoeveel personen is dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je allemaal 1 kopje soep eet heb je genoeg voor ongeveer 6 personen. Succes!

      Verwijderen
  9. Hallo Williene,

    Wat een ontdekking zijn de recepten op jouw blog, zeg! Na de kokoskoekjes en pizza heb ik vorige week deze soep gemaakt. Ik had nog kip over van de dag ervoor, die heb ik erdoor gedaan plus een kleine prei. Wat hebben we weer gesmuld! Zo net heb ik de rijsttafelrecepten geprint met het idee deze op mijn verjaardag te maken voor de gasten. Maar eerst zelf voorproeven natuurlijk ;-)

    Groetjes Megan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen, Megan! Succes met de recepten hoor!

      Verwijderen
  10. En het smaakte fantastisch! Je hebt gelijk...net alsof het van de Chinees vandaan komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik kan maar weinig E nummer vrije boillonblokjes vinden, bij de eko shop koop ik nu uien boillon blokjes, daar zit geen troep in. (ik zie gist extract namelijk ook als een chemische toevoeging) Welke kippenboillonblokjes zijn hier gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gistextract is in eco-keurmerk producten geen chemische toevoeging. Gistextract bevat glutamaat, dit is een smaakversterker. Deze smaakversterker kan chemisch verkregen worden, dan heb je E621. In een Knorr of Maggi verpakking zal ik gistextract daarom ook zeker wantrouwen. Glutamaten zitten echter ook in tomaten en in oude kaas. Dit zijn natuurlijke glutamaten. Deze natuurlijke glutamaten worden ook gebruikt in biologische bouillon. Deze zijn echter niet chemisch verkregen en dus niet vergelijkbaar met E621.
      Ik gebruik daarom kippenbouillon van Naturcompagnie. Dit is biologisch en de fabrikant heeft mij verzekerd gebruik te maken van natuurlijk gistextract. Maar er is ook bouillon zonder gistextract, dit is een witte verpakking, weet zo niet het merk, maar wel verkrijgbaar bij de reform.

      Succes!

      Verwijderen